Cercar en aquest blog

Sóc com sóc, i tu qui ets?

Fa temps que li dono voltes al mateix, potser hauria de ser diferent, potser hauria de ser millor, potser hauria de ser més intel·ligent, potser hauria de ser més diplomàtic, potser...però sóc com sóc, i aquest és el primer pas que un ha de saber de si mateix. Això no vol dir que siguem els mateixos tota la vida, degut que un apren dels errors (no sempre) i tot plegat li ajuda a canviar, però sempre has d'acceptar que no ets el que eres ahir, ni tampoc el que seràs demà,...ets qui ets.

Hace tiempo que le doy vueltas a lo mismo, quizás debería ser diferente, quizás debería ser mejor, quizás debería ser más inteligente, quizás debería ser más diplomático, quizás...pero soy como soy, y este es el primer paso que uno debe saber de si mismo. Esto no quiere decir que seamos los mismos toda la vida, debido a que uno aprende de los errores (no siempre), esto te ayuda a cambiar, pero siempre debes aceptar que no eres quien eras ayer, ni tampoco quien serás mañana,...eres quien eres.

dijous, 27 de setembre del 2012

I ara per quin camí hem de tirar?


Investigant per internet, he trobat diverses opcions per les quals Catalunya pot continuar el seu camí cap a la independència encara que la Constitució espanyola no ho contempli. I el que he trobat és el següent (ordenat segons el meu criteri subjectiu de possibilitat real):
Declaració d'independència i referèndum d'autodeterminació:

El parlament català faria una declaració unilateral d'independència i caldria convocar un referèndum d'autodeterminació sota el paraigües del dret internacional, per la qual cosa hi hauria d'haver una majoria ample que estigués a favor de la secessió  (més del 60%). Després començaria la construcció de les estructures d'Estat, i d'una constitució amb lleis pròpies. Tot dependria del recolzament de la Unió Europea per tal de donar-li legitimitat.


Referèndum consultiu a Catalunya:

El procés consistiria en què el Govern Central convoqués un referèndum consultiu a Catalunya i autoritzés a la Generalitat de Catalunya a conèixer la voluntat dels seus ciutadans. En aquest cas si guanyés el sí a la secessió, s'hauria d’obrir un procés de reforma constitucional per reconèixer el dret d'autodeterminació a la Constitució Espanyola.

Referèndum consultiu a tot Espanya:

El Govern també podria convocar el referèndum consultiu a nivell estatal. De fet, hi ha més anglesos que escocesos a favor de la independència d'Escòcia (no crec que sigui el cas d’Espanya).

Independència-associació:

Aquesta fórmula seria que Catalunya gaudís d'autogovern i després s'associés lliurement a l'Estat espanyol, com en el cas de Puerto Rico i Estats Units.



¿Y ahora por que camino debemos tirar?

Investigando per internet, he encontrado diversas opciones por las cuales Catalunya puede continuar su camino hacia la independencia aunque la Constitución española no lo contemple. Y lo que he encontrado es lo siguiente (ordenado según mi criterio subjetivo de posibilidad real):

Declaración de independencia y referéndum de autodeterminación:

El parlamento catalán haría una declaración unilateral de independencia y convocaría una referéndum de autodeterminación al amparo del derecho internacional, por lo que debería existir una mayoría muy amplia a favor de la secesión (más del 60%). Después comenzaría la construcción de estructuras de Estado, y de una constitución con leyes propias. Todo dependería del apoyo de la Unión Europea para que le de legitimidad.

Referéndum consultivo en Cataluña:

El proceso consistiría en que el Gobierno Central convocara un referéndum consultivo en Cataluña y autorizara a la Generalitat para conocer la voluntad de sus ciudadanos. En este caso, si ganase el sí a la secesión, se debería abrir un proceso de reforma constitucional para reconocer el derecho de autodeterminación en la Constitución Española.

Referéndum consultivo en toda España:

El Gobierno también podría convocar el referéndum consultivo a nivel estatal. De hecho, hay más ingleses que escoceses a favor de la independencia de Escocia (no creo que sea el caso de España).


Independencia-asociación:

Esta fórmula consistiría en que Cataluña gozase de autogobierno y luego se asociase libremente al Estado español, como en el caso de Puerto Rico y Estados Unidos.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Web Statistics